Info over de Plate Mate applicatie

Hoe gebruiken?

Uit de lijst met producten kan je je eigen voorkeurmaaltijd samenstellen. Door te variëren zie je de impact op koolhydraat- en calorie opname. Hou ermee rekening dat ons standaard bord en glas licht kan afwijken van uw eigen bord. Voor de volledigheid geven we je onze standaard afmetingen hieronder weer.

Een gezonde maaltijd is bij voorkeur samengesteld uit de helft groenten, een kwart eiwitproducten zoals vlees of vis, en een kwart voor zetmeelbronnen zoals bijvoorbeeld aardappelen, pasta of rijst.

Er is ook apart plaats voorzien voor dranken en desserten. Op die manier kan een volledige maaltijd samengesteld worden.

In het Logboek kan je al je waarden dag per dag opvolgen en zo je eigen doelstellingen waar maken.

 


Maak combinaties
Door verschillende combinaties te maken, wordt het voor de patient duidelijk dat de totale inname van koolhydraten en vetten sterk kan verschillen naargelang de gemaakte keuze. De voedingswaarden van gerechten wordt daarenboven ook sterk bepaald door de bereidingswijze. Info hieromtrent of andere leuke weetjes staan vermeld in de tekst die bij de gerechten zijn toegevoegd.

We hebben er voor gekozen ook ‘gedurfde’ gerechten voor te stellen omdat die toch vaak in de realiteit gebruikt worden. Een vergelijking tussen de analyses van gestoomde kip en van de populaire ‘vol-au-vent’ is een voorbeeld van één van de tientallen educatieve boodschappen die kunnen bijdragen tot een meer gezond voedingspatroon. Hopelijk is deze applicatie een handig hulpmiddel om diabetes-patiënten bewust te maken van de grote verschillen die er tussen gerechten bestaan.